Четвер, 02.05.2024, 18:55
Вітаю Вас Гість | RSS

Дяківецький НВК

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 29
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Травень » 7 » Використання пісочної терапії у роботі з дітьми дошкільного віку (відкрите заняття)
14:08
Використання пісочної терапії у роботі з дітьми дошкільного віку (відкрите заняття)

 

        23 квітня 2015 року в нашому садку було проведено методичне об’єднання вихователів молодших груп на тему: «Використання пісочної терапії у роботі з дітьми дошкільного віку». Вихователь Дяківецького НВК Тутунару К.В. провела інтегроване заняття з використанням пісочної терапії «Подорож із сонечком» та поділилась досвідом роботи з цього напряму. Багато ігор та вправ пісочної терапії, які можна використовувати на заняттях, показала під час майстер-класу для учасників методичного об`єднання («Знайдемо скарб», «Чарівна квітка», «Метелики», «Море», «Наш город», «Хто де живе», «В гостях у казки», «Підземний світ», «Вчимо правила дорожнього руху» тощо) вихователь Фагурєл С.Г. Музичний керівник Топала А.Г. разом із вихователями підготувала розвагу «Мисливець і зайчики».  На звершення  було розроблено методичні рекомендації щодо особливостей використання пісочної терапії з дітьми  дошкільного віку.

      Сьогодні значно зріс інтерес з боку різних фахівців до спеціально організованих занять з використанням піску та води. І це не випадково, адже гра з піском – це перший комунікативний досвід дитини, процес розвитку самосвідомості, «самотерапія», простий і доступний вид діяльності, пізнання навколишнього світу. Пісочниця є контейнером, який покликаний вміщувати і витримувати усі негативні і позитивні переживання дитини. Пісок і вода, виступаючи важливими носіями сенсорних вражень, відчуттів й емоційно-позитивних переживань, здійснюють заспокійливий вплив, дають емоційну розрядку й одночасно допомагають стимулювати поведінкову активність, спонукають дитину до гри. Через програвання своїх фантазій, страхів, бажань у безпечних умовах піскової терапії дитина набуває можливості контролю за своїми внутрішніми переживаннями, вчиться гармонізувати загальний психоемоційний стан, знижувати тривожність.

      Окрім терапевтичних цілей у пісочниці вирішуються деякі корекційні завдання. Це – удосконалення координації рухів, дрібної моторики рук, орієнтації у просторі, стимуляція вербальної і невербальної активності у процесі гри, формування навичок позитивної комунікації, розвиток сенсорно-перцептивної сфери дитини, зокрема тактильно-кінестетичної чутливості

 

 

 

Переглядів: 1021 | Додав: Крістіна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz